***Hotel Podewils Zamek w Kragu

Menu

LUNCH


Serwowany jest w formie bufetu szwedzkiego, w którego skład wchodzą różnorodne dania zimne. Głównym daniem lunchu jest potrawa na gorąco. Proponujemy:

Lunch Pustelnika     40,- zł/ osobę
Bufet szwedzki + pierogi

Lunch Mefisto     40,- zł/ osobę
Bufet szwedzki + chilli con carne

Lunch Reymontowski     43,- zł/ osobę
Bufet szwedzki + golonka

Lunch Wikingów     43,- zł/ osobę
Bufet szwedzki + ryby

Lunch Hubertusa     50,- zł/ osobę
Bufet szwedzki + dziczyzna


BUFETY


Bufet klasyczny    34,- zł/ osobę
Paleta ryb
Paleta serów
Paleta wędlin
Wybór pieczeni
Winna sałatka jarzynowa
Pałki z kurczaka na gorąco
Jajka faszerowane różnorodnymi pastami
Pasztet
Zielona sałata i inne warzywa do dowolnego komponowania
Wybór sosów
Smalec wiejski
Marynaty: ogórki, grzybki, papryka
Wybór pieczywa
Masło

Bufet Podewils    65,- zł/ osobę
Pieczenie wieprzowe i wołowe
Paleta wędlin: szynki, polędwica, baleron, wędliny drobiowe, salami
Paleta żółtych serów z winogronami
Paleta ryb
Śledzie w kilku postaciach
Winna sałatka jarzynowa
Nadziewane jajka wielosmakowymi pastami
Sos tatarski, sos czosnkowy, sos chrzanowy
Kuleczki mięsne
Pomidory z mozzarellą
Sałata z tuńczykiem, sałata po grecku, sałata szefa ( z jajkiem i szynką)
Sosy: amerykański, vinaigrette, tatarski
Wybór pieczywa
Masło
1 danie na ciepło do wyboru:
Pikantne chilli con carne
lub
Bigos sporządzany według staropolskiej receptury lub
lub
Zupa gulaszowa po węgiersku

Bufet Króla Artura    74,- zł/ osobę
Wybór domowych pieczeni
Pieczeń cielęca po włosku
Kuleczki mięsne z dziczyzny z wybornymi sosami
Comber z sarny z gruszkami
Comber z dzika z żurawinami
Paleta ryb
Nuggets wieprzowe
Paleta wędlin (szynki, polędwica, baleron, różnorodności drobiowe, salami)
Bufet serów żółtych i pleśniowych
Sałatki - 4 rodzaje
Wybór pieczywa
Masło
2 dania na ciepło do wyboru:
1.    Staropolski żur z jajkiem
Bigos sporządzany według staropolskiej receptury
lub
2.    Zupa gulaszowa po węgiersku
Ragout z piersi kurczaka

OBIAD


Menu rycerskie    43,- zł/ osobę
Domowa zupa zamkowa ze świeżych jarzyn
Kotlet  „Po rycersku” nadziewany serem,
Sos z zielonym pieprzem
Sałata z sosem amerykańskim
Ziemniaki smażone
Jabłko „w szlafroku” z konfiturą i orzechem włoskim

Menu zamkowe    43- zł/ osobę
Zupa ze świeżych pomidorów z bitą śmietaną
Żeberka w sosie własnym
Krokiety ziemniaczane
Surówka z białej kapusty
Lody „Zimowy pałac”

Menu tradycyjne    43,- zł/ osobę
Pomidorowy krem z wiejską śmietaną
Delikatna pierś z kurczaka nadziewana śliwkami
Sałatka zaściankowa
Puree ziemniaczane z koperkiem
Ciasto z owocami z zamkowej kuchni

Menu dworskie    48,- zł/ osobę
Barszczyk z uszkami
Pstrąg w migdałach na maśle smażony
Surówka z kapusty kiszonej
Ziemniaki z wody z koperkiem
Naleśnik z konfiturą i polewą czekoladową

Menu królewskie    55,- zł/ osobę
Zupa grzybowa
Pierś z indyka z żurawinami
Sałatka królewska
Ziemniaczki paryskie
Gorące maliny z lodem waniliowym

Menu staropolskie     59,- zł/ osobę
Tradycyjna zupa ogórkowa
Soczysta pieczeń z dzika
Czerwona kapusta po staropolsku
Ziemniaczki pieczone
Deser rycerski z sosem waniliowym

UROCZYSTE KOLACJE


Uroczysta kolacja Ludwika  XIV     81,- zł/ osobę
Szampan
Wykwintny łosoś wędzony z kremem chrzanowym, chrupiąca bagietka
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Delikatna pierś z indyka na maśle smażona
sałatka królewska z orzechami i winogronami
Sos kremowy
Ziemniaczki paryskie
Deser Rycerski

Uroczysta kolacja Bolesława Śmiałego     81,- zł/ osobę
Szampan
Pasztet z dzika z sałatą i sosem cumberland,
Zupa ze świeżych pomidorów z bitą śmietaną i pietruszką
Polędwica wołowa z sosem sherry, kapusta zasmażana, ziemniaki smażone
Chrupiąca czosnkowa bagietka
Gorące maliny z lodem waniliowym

STAROPOLSKA UCZTA RYCERSKA    100,- zł /osobę
W programie:
powitanie miodem pitnym, przebranie w tuniki rycerskie
ceremonia mycia rąk w wodzie różanej
Menu:
Wiejski chleb z  domowym smalcem, kiszone ogórki
pasztet swojski, smażony pstrąg, pieczenie,
udziec wieprzowy w całości, swojska kiełbasa i wędzony boczek
polewka staropolska, golonki, żeberka,
pieczone udka z kurczaka,  ziemniaki okraszane
boczkiem i w mundurkach, biała kapusta zasmażana
kosz z owocami oraz ciasto z zamkowej kuchni

Na zamówienie pieczony dzik w cenie: 1.900 zł,-

ZAMKOWE GRILLOWANIE    65,- zł/ osobę
nad brzegiem Jeziora Zamkowego lub w Zamkowej Piwnicy.
Zapraszamy naszych gości do wzięcia udziału we wspólnym grillowaniu – na łonie natury, przy drewnianych ławach nad jeziorem Zamkowym. Przy ognisku serwujemy kiełbaski, mięso z grilla, rybę, kaszankę grillową, karkówkę. Oprócz tego proponujemy: pikantne chilli con carne lub bigos do wyboru oraz smażone ziemniaki. Bufet sałatkowy z różnorodnymi dodatkami, sosy do sałat i mięs doskonale uzupełniają biesiadne menu
Na zamówienie pieczony dzik: 1.900 zł,-

 

Menu - wersja do druku

 

Rezerwacja konferencji

MarcoPolo TopHotels.com TripAdvisor Thawte